Sposób przygotowania:
Zupa grzybowa z ziemniakami
Warzywa obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebulę drobno posiekać. Suszone grzyby dokładnie wypłukać i zamoczyć na kilka godzin, następnie ugotować, wyjąć z wywaru, pokroić w paseczki.
Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę, dodać starte warzywa, poddusić. Wsypać do wywaru z grzybami i gotować przez kilka minut.
Następnie dodać topiony ser i mleko wymieszane z mąką, zagotować, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Oddzielnie w osolonej wodzie ugotować ziemniaki, odcedzić, wyłożyć na talerze, zalać zupą i podawać.
Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę, dodać starte warzywa, poddusić. Wsypać do wywaru z grzybami i gotować przez kilka minut.
Następnie dodać topiony ser i mleko wymieszane z mąką, zagotować, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Oddzielnie w osolonej wodzie ugotować ziemniaki, odcedzić, wyłożyć na talerze, zalać zupą i podawać.
ciasteczka
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki