lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Zupa kalafiorowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Wiadomo , że kalafior jest pyszny najlepszy jest świeży , jednak kiedy nie ma możliwości na świeży możemy go zastąpić mrożonym czyli różyczkami kalafiora .

Zupa kalafiorowa

Składniki:

Zupa kalafiorowa

 

  • Składniki :

 

  • 5 ziemniaków`marchewki 3 szt
  • seler 100 gram
  • por 100 gram
  • pietruszka 100 gram
  • skrzydełka 6 szt
  • koperek świeży lub mrożony
  • kalafior różyczki IGLOTEX 1 woreczek
  • Dodatkowo:

 

Sposób przygotowania:

Zupa kalafiorowa
Ziemniaki myjemy i kroimy w kosteczkę . Pietruszkę kroimy w paski Seler kroimy w paseczki lub kostkę Marchew trzemy na tarce. Warzywa przygotowane wkładamy do garnka i zalewamy wodą. Dodajemy umyte skrzydełka z kurczaka i gotujemy , aż warzywa powstanie wywar rosołowy. Dodajemy różyczki kalafiora mrożonego i 15 minut powinien być ugotowany. Dodajemy sól pieprz do smaku i koperek . Wlewamy śmietanę , wystarczy zamieszać i gotowa zupka .

Tagi:

kalafior