Strona główna Zupa krem z jarzyn

Zupa krem z jarzyn

Zupy, Jarzynowe « poprzedni | następny »
Triss - Przepis na: Zupa krem z jarzyn offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 1075
zdjęcia: 1 z 4 Strzałka
Zupa krem z jarzyn
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smaczna, kremowa zupa jarzynowa.


trudność: łatwe
czas:

Zupa krem z jarzyn - SKŁADNIKI:

  • porcja rosołowa
  • udko z kurczaka
  • główka kalafiora
  • 2 marchewki
  • duża kalarepa
  • czerwona cebula
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • kilka ziemniaków
  • śmietana 12%
  • sól
  • pieprz
  • gałązka pora
  • 2 ząbki czosnku
  • kilka gałązek pietruszki

Zupa krem z jarzyn - PRZYGOTOWANIE:

Porcję rosołową i udko zalać wodą, podgotować przez kilka minut, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, kalarepę i talarki marchewki. Dodać gałązkę pora i pietruszki. Kalafior podzielić na różyczki, umyć. Cebulę pokroić w kostkę. Gdy ziemniaki zmiękną dodać kalafior, czosnek i cebulę, gotować aż zmiękną. Z zupy wyjąć mięso oraz por i pietruszkę. Zupę zabielić śmietaną, doprawić do smaku solą i pieprzem. Zupę zmiksować blenderem, dodać posiekaną natkę pietruszki. *Zupę w pierwszy dzień można serwować z całymi kawałkami warzyw, na drugi dzień, gdy warzywa są bardzo miękkie można dopiero ją zmiksować i mieć nowe danie.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zupa krem z jarzyn  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Zupy
Zupa ziemniaczana ze śmietaną Brokułowo groszkowa zupa - krem Rozgrzewająca zupa jarzynowa z kurkumą i curry
Zupa grzybowa z uszkami Pikantna zupa grzybowa Rosołek z pulpecikami
Zupa kurkowa z makaronem Królewska kartoflanka Zupa krem z dyni
Prosty żurek na zakwasie z ziemniakami Zupa ze świeżymi opieńkami Zupa fasolowa z pomidorami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane