dominika1987

dominika1987

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 282]

Zupa makowa na mleku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybka, łatwa i tania zupa na mleku.

Zupa makowa na mleku

Składniki:

Zupa makowa na mleku

 

Sposób przygotowania:

Zupa makowa na mleku
Mak wypłukać kilka razy w zimnej wodzie, po czym zalać wrzątkiem. Następnie wodę odcedzić przez sito, a mak zemleć kilka razy przez maszynkę. Przegotować mleko z korzeniami. Z mąki i jajek zagnieść ciasto, rozwałkować cienko i pokroić drobne kluseczki, które wrzucić na wrzące mleko. Po ugotowaniu klusek dodać mak, zupę osolić i posłodzić do smaku. Serwować na gorąco.

Tagi:

jajko jajka mak