Edward mistrz kuchni

Edward mistrz kuchni

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 133]

Zupa meksykańska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kolejna zupa będąca dziełem wypadku przy pracy. Mąż chciał zrobić chili con carne, ale dodał za dużo bulionu i wyszła zupa. bardzo dobra nawiasem mówiąc.

Zupa meksykańska

Składniki:

Zupa meksykańska

 

  • 1 puszka czerwonej fasoli,
  • 1 puszka kukurydzy,
  • 2 puszki pomidorów
  • 500 g mięsa mielonego,
  • 2 marchewki,
  • 2 papryki czerwone,
  • 1,5 l bulionu,
  • 2 cebule,
  • koncentrat pomidorowy.
  • sól, pieprz, papryka słodka, ostra, chili, oegano.
  • olej do smażenia.

 

Sposób przygotowania:

Zupa meksykańska
Mięso podsmażamy na oleju, dodajemy cebulę, marchewkę i paprykę pokrojoną w kostkę. Doprawiamy solą i pieprzem. kiedy warzywa się podduszą i zmiękną dodajemy czerwoną fasolę i kukurydzę wraz z zalewą. dusimy razem 15 minut. Dodajemy pomidory z zalewą, bulion, dusimy jeszcze chwilę a gdy zacznie wrzeć dodajemy koncentrat, paprykę słodką i chili, można też dodać oregano. podajemy z ryżem. 

Tagi:

mięso