marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Zupa po hiszpańsku na ostro.

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Chleb pokroić w kostkę i zrumienić na patelni,potem czosnek.Dać do garnka z kiełbasą,papryką i pomidorami

Zupa po hiszpańsku na ostro.

Składniki:

Zupa po hiszpańsku na ostro.

 

  • 15 dag.chleba,
  • 10 łyżek oliwy,
  • 4 ząbki czosnku,
  • 10 dag.suchej ostrej kiełbasy,
  • 20 dag.czerwonej papryki bez skórki,
  • 30 dag.pomidorów,
  • sól.

Sposób przygotowania:

Zupa po hiszpańsku na ostro.
Chleb pokroić w kostkę i zrumienić w piekarniku.Na patelnię wlać oliwę,wrzucić czosnek i jak zacznie się złocić,przełożyć do garnka,dodać pokrojoną na drobno kiełbasę oraz paprykę.Postawić na ogniu i ogrzewać przez 2 min.mieszając,następnie włożyć obrane ze skórek pomidory.Po 5 min.dodać chleb i wlać 2 l wrzątku.Dusić na wolnym ogniu z godzinę.Posolić i podawać.