Agnieszka Zet

Agnieszka Zet

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 358]

Zupa pomidorowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa pomidorowa na bulionie z domowego kurczaka i warzyw prosto z ogródka to prawdziwe niebo w gębie.

Zupa pomidorowa

Składniki:

Zupa pomidorowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowa
Mięso z kurczaka oczyszczamy, wrzucamy do garnka, zalewamy 2 litrami wody. Wrzucamy włoszczyznę, dodajemy ziarna pieprzu, ziele angielskie, listki laurowe. Gotujemy. Doprawiamy solą do smaku. Po zagotowaniu zupę pozostawiamy na wolnym ogniu. Co jakiś czas zbieramy męty.

Po godzinie wyjmujemy kurczaka i warzywa. Marchewkę kroimy w kostkę, wrzucamy do zupy. Dodajemy koncentrat pomidorowy, gotujemy razem ok. 20 minut. Doprawiamy do smaku. W międzyczasie gotujemy makaron.

Zupę podajemy z makaronem. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.