Sposób przygotowania:
Kwaśna zupa z ziemniakami
Ziemniaki obieramy, kroimy, płuczemy. Zalewamy w garnku wodą i stawiamy do gotowania.
Kapustę odciskamy (można pokroić) zalewamy w osobnym garnku wodą i stawiamy do gotowania.
Dodajemy przyprawy i umyte suszone grzyby. Gdy ziemniaki będą miękkie dodajemy je do kapusty.
Na patelni rozgrzewamy olej i lekko rumienimy cebulę, dodajemy pokrojoną dowolnie kiełbasę i razem podsmażamy.
Dodajemy do zupy i doprawiamy koncentratem i przyprawami do smaku.
Razem przez chwilę gotujemy.
Kapustę odciskamy (można pokroić) zalewamy w osobnym garnku wodą i stawiamy do gotowania.
Dodajemy przyprawy i umyte suszone grzyby. Gdy ziemniaki będą miękkie dodajemy je do kapusty.
Na patelni rozgrzewamy olej i lekko rumienimy cebulę, dodajemy pokrojoną dowolnie kiełbasę i razem podsmażamy.
Dodajemy do zupy i doprawiamy koncentratem i przyprawami do smaku.
Razem przez chwilę gotujemy.