eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Zupa ryżowa Eli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszna zupa z ryżem i mięsem.

Zupa ryżowa Eli

Składniki:

Zupa ryżowa Eli

 

Sposób przygotowania:

Zupa ryżowa Eli
Kość z mięsem zalać zimną wodą,dodać liście laurowe,ziele angielskie,przyprawę warzywną i gotować do miękkości mięsa.Kość wyjąć,ostudzić i obrać z niej mięso.Jarzyny obrać,umyć i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.Do wywaru dodać jarzyny,czosnek i zagotować.Do gotującej się zupy wsypać ryż,dodać obrane mięso i gotować aż ryż będzie miękki.Zupę doprawić do smaku maggi.Koperek posiekać i wsypać do ugotowanej zupy.Smacznego!