Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2268]

Zupa serowa

  • 14
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 16

Zupa serowa: Pół szklanki rosołu wymieszać ze śmietaną i mąką. Pozostały rosół...

Zupa serowa

Składniki:

Zupa serowa

  • 3,5 szkl rosołu z kury
  • 1/2 szkl śmietany
  • 2 łyzki mąki
  • 5 łyżek startego sera Rokpol
  • 2 łyzki posiekanej pietruszki

Sposób przygotowania:

Zupa serowa

Pół szklanki rosołu wymieszać ze śmietaną i mąką. Pozostały rosół zagotować, stopniowo wlewać do śmietany ciągle mieszając. Przelać do rondla, mieszając doprowadzić do wrzenia, gotować 2 minuty. Zupę serową zestawić z ognia, mieszając powoli wsypywać ser, mieszać do połączenia. Zupę serową podawać na gorąco posypaną zieloną pietruszką.

Redakcja poleca: