Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Zupa szczawiowa na zimno (Hiszpania)

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

2 jajka ugotować na twardo, obrać i posiekać. Szczaw umyć pod bieżącą wodą, grubo

Zupa szczawiowa na zimno (Hiszpania)

Składniki:

Zupa szczawiowa na zimno (Hiszpania)

 

Sposób przygotowania:

Zupa szczawiowa na zimno (Hiszpania)

2 jajka ugotować na twardo, obrać i posiekać. Szczaw umyć pod bieżącą wodą, grubo posiekać i obgotować w 1 l posolonej wody, przetrzeć przez sito i dodać do wrzącego bulionu, ostudzić. Dodać surowe żółtko, posiekane jajka i rozgnieciony ząbek czosnku. Przed podaniem Zupy szczawiowej na zimno dodać śmietanę i pokrojone w cienkie plastry ogórki.