KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Zupa z owoców morza.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Wyjątkowa zupa o wyjątkowym smaku.

Zupa z owoców morza.

Składniki:

Zupa z owoców morza.

 

  • Składniki na jedną porcję:
  • 20 świeżych muli,
  • 4 krewetki,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 1/2 łyżeczki imbiru,
  • 2 pomidory z puszki,
  • pietruszka,
  • 1 szalotka,
  • sos rybny do smaku,
  • sól, pieprz do smaku,
  • 1/2 szklanka białego wytrawnego wina,
  • dobra oliwa,

 

Sposób przygotowania:

Zupa z owoców morza.
Do garnka wlewamy oliwę, smażymy cebule, czosnek, imbir dodajemy pomidory i wino, wszystko doprawiamy sosem rybnym, solą i pieprzem gotujemy około 5 minut, kolejno dodajemy mule oraz krewetki. Wszystko gotujemy kolejne 5-6 minut tak aby otworzyły się mulę, przekładamy do talerza posypujemy świeżą pietruszką.

Tagi:

sosy krewetki