Sposób przygotowania:
3 Bit
Mleko skondensowane otwieramy , wylewamy do garnka i na małym ogniu ciagle
mieszając podgrzewamy aż zgęstnieje.
Gdy sgestnieje wyjmujemy z garnka i studzimy.
Krem karpatkowy przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu.
Śmietanę ubijamy ze śnieżką i wcześniej namoczoną, roztopioną i rozpuszczoną żelatyną.
Można do śmietany dodać odrobinę cukru pudru, ale chyba i bez tego jest dosyć słodka.
W formie sernikowej układamy warstwę herbatników, smarujemy karmelem z mleka, po czym znów herbatniki, a na to krem karpatkowy.
Następnie kolejna warstwa herbatników i na nią śmietana. Całość delikatnie posypać startą czekoladą.
Wstawić na 4 godziny do lodówki. Najlepsze jest następnego dnia gdy herbatniki skruchną.
mieszając podgrzewamy aż zgęstnieje.
Gdy sgestnieje wyjmujemy z garnka i studzimy.
Krem karpatkowy przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu.
Śmietanę ubijamy ze śnieżką i wcześniej namoczoną, roztopioną i rozpuszczoną żelatyną.
Można do śmietany dodać odrobinę cukru pudru, ale chyba i bez tego jest dosyć słodka.
W formie sernikowej układamy warstwę herbatników, smarujemy karmelem z mleka, po czym znów herbatniki, a na to krem karpatkowy.
Następnie kolejna warstwa herbatników i na nią śmietana. Całość delikatnie posypać startą czekoladą.
Wstawić na 4 godziny do lodówki. Najlepsze jest następnego dnia gdy herbatniki skruchną.