kiciak21

kiciak21

Kucharz
[Przepisów: 16]

3 - bit

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne ciasto kiedy napada ochota na małe co nieco:)

3 - bit

Składniki:

3 - bit

 

  • 24 herbatniki petit beurre
  • 1 puszka mleka zagęszczonego
  • 1 masa karpatkowa Delecta
  • 400ml śmietany kremówki
  • 1 gorzka czekolada

Sposób przygotowania:

3 - bit
Mleko w puszce gotować 90minut. Śmietanę ubić na gęstą pianę. Masę karpatkową przygotować według przepisu na opakowaniu.

1. Blachę wyłożyć herbatnikami
- gorące mleko wyłożyć na herbatniki
2. Druga warstwa herbatników
- masa karpatkowa
3. Trzecia warstwa herbatników
- wyłożyć ubitą śmietanę

Wierzch posypać tartą czekoladą.

Tagi:

czekolada