gabiw

gabiw

Kucharz
[Przepisów: 15]

3 bit

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Moje dzieci uwielbiają to ciacho i nie tylko one...;)

3 bit

Składniki:

3 bit

 

  • Porcja na dużą blachę:
  • 3 budynie śmietankowe
  • 1 l mleka
  • 1,5 galaretki cytrynowej
  • 2 śmietany duże 18%
  • 2 łyż. żelatyny
  • 1 margaryna
  • 7 opakowań herbatników
  • 1 słoik czy puszka masy krówkowej

Sposób przygotowania:

3 bit
2 budynie śmietankowe ugotować w 0,5 l mleka. Do gorącego budyniu wsypać galaretkę cytrynową i dobrze wymieszać. Wystudzić i zmiksować z margaryną. Ułożyć herbatniki, wyłożyć budyń, na to herbatniki. Następnie, masę krówkową i znowu herbatniki. Na wierzch śmietana ubita z 2 łyż. rozpuszczonej żelatyny w 0,25 l wody. Na wierzch starta czekolada. Najlepsze jest jak postoi ze 3 godzinki w lodówce, żeby herbatniki zmiękły. Smacznego!