Sposób przygotowania:
3 bit 13
Dno blaszki na spodzie wyłożyć herbatnikami ( 1 warstwa). Następnie przygotować masę budyniową, w tym celu odlewamy 3/4 szklanki mleka i rozprowadzamy w nim masę karpatkową. .Resztę mleka zagotowujemy, do gotującego się mleka wlewamy rozprowadzoną w mleku masę karpatkową, razem gotujemy jeszcze przez chwilę. Tak przygotowaną masę odstawiamy do ostygnięcia. Miękkie masło ucieramy mikserem. Do masła dokładamy stopniowo porcje masę karpatkową i cały czas miksujemy do całkowitego wymieszania masła z budyniem. Masy krówkowe wkładamy do gorącej wody. Na herbatnikach rozprowadzamy obie masy krówkowe i dokładnie rozsmarowujemy. Przykrywamy herbatnikami, układając je ciasno jeden obok drugiego. Na herbatniki nakładamy masę karpatkową i rozsmarowujemy. W dalszej kolejności robimy masę ze śmietany, w tym celu łyżkę żelatyny rozprowadzamy w 3 łyżkach gorącej wody, rozpuszczamy żelatynę i zostawiamy do ostygnięcia. Mocno schłodzoną kremówkę ubijamy mikserem na sztywno. Do ubitej kremówki dokładamy śnieżki i cały czas ubijamy. Na koniec dolewamy chłodną wodę z żelatyną i mieszamy. Na masę karpatkową wykładamy masę z kremówki i równomiernie rozprowadzamy. Ścieramy czekoladę i posypujemy wierzch ciasta. Ciasto wkładamy do lodówki minimum na 2 godziny w celu schłodzenia.