Sposób przygotowania:
3 Bit cytrynowy
BISZKOPT: Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Pod koniec dodać żółtka. Łyżką wmieszać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wyłożyć masę na blachę wysmarowaną margaryną i piec ok. 25 minut w 180 st. Po tym czasie wyjąc i ostudzić. Biszkopt nasączyć (delikatnie) spirytusem.
MASA I: Margarynę utrzeć i dodać do niej masę krówkową. Wyłożyć na biszkopta, następnie na masę wyłożyć biszkopty nasączone w dowolnym soku rozcieńczonym z wodą. Masę karpatkową przygotować jak na opakowaniu. Wyłożyć na biszkopty.
MASA II: Przygotować galaretkę cytrynową. Odłożyć do lekkiego stężenia. Śmietanę ubić, dodać cukier puder, Śnieżkę w proszku i fixy, pod koniec ubijania dodać tężejącą galaretkę. Wyłożyć na masę karpatkową. Ciasto posypać startą czekoladą. Odłożyć do lodówki na ok. 2 godziny.
MASA I: Margarynę utrzeć i dodać do niej masę krówkową. Wyłożyć na biszkopta, następnie na masę wyłożyć biszkopty nasączone w dowolnym soku rozcieńczonym z wodą. Masę karpatkową przygotować jak na opakowaniu. Wyłożyć na biszkopty.
MASA II: Przygotować galaretkę cytrynową. Odłożyć do lekkiego stężenia. Śmietanę ubić, dodać cukier puder, Śnieżkę w proszku i fixy, pod koniec ubijania dodać tężejącą galaretkę. Wyłożyć na masę karpatkową. Ciasto posypać startą czekoladą. Odłożyć do lodówki na ok. 2 godziny.