Sposób przygotowania:
3 bit wg GosiETAP 1:
450 ml mleka zagotowujemy, a w pozostałym mieszamy proszek budyniowy, który wlewamy gdy mleko będzie się gotować.
Gotujemy mieszając, aż budyń będzie bardzo gęsty. Studzimy.
ETAP 2:
Margarynę ucieramy z cukrem pudrem.
ETAP 3:
Po czym porcjami dodajemy zimny budyń.
ETAP 4:
W naczyniu (może być żaroodporne) układamy warstwę herbatników, które najpierw maczamy w mleku.
ETAP 5:
Na herbatniki wykładamy połowę masy budyniowej i układamy ponownie warstwę herbatników namoczonych w mleku.
ETAP 6:
Herbatniki smarujemy masą krówkową, po czym znów układamy herbatniki.
Wykładamy resztę kremu budyniowego i przykrywamy herbatnikami.
ETAP 7:
Czekoladę łamiemy i topimy w kąpieli wodnej z masłem roślinnym i mlekiem.
ETAP 8:
Gotową polewą smarujemy wierzch ciasta. Ciasto wkładamy do lodówki i chłodzimy ok. 3 godzin.