Sposób przygotowania:
3 Bit z kawową pianką
Biszkopt: Białka ubić , dodać po łyżce cukru, żółtka i ubić. Następnie wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia , kakao ,kawą i dodać do jajek. Delikatnie wymieszać wylać na blachę wyłożona papierem do pieczenia i upiec.
Masa: Pół szklanki mleka wymieszać z mąkami a resztę zagotować z cukrami. Mleko z mąkami wlać do gotującego się mleka i mieszać aż zgęstnieje . Ostudzić. Miękką margarynę utrzeć dodać zimny budyń.
Pianka kawowa: Galaretkę rozpuścić w 3/4 szkl wody i ostudzić. Śmietanę ubić , dodać cukier puder , wlać lekko tężejącą galaretkę i wsypać cappuccino całość miksować aż wszystko się połączy i rozpuści.
Przełożenie: Na biszkopt kawowy wyłożyć masę budyniową , ułożyć herbatniki posmarować karmelem ułożyć znowu herbatniki , posmarować je dżemem a na wierzch wyłożyć piankę kawową i posypać startą czekolada.
Masa: Pół szklanki mleka wymieszać z mąkami a resztę zagotować z cukrami. Mleko z mąkami wlać do gotującego się mleka i mieszać aż zgęstnieje . Ostudzić. Miękką margarynę utrzeć dodać zimny budyń.
Pianka kawowa: Galaretkę rozpuścić w 3/4 szkl wody i ostudzić. Śmietanę ubić , dodać cukier puder , wlać lekko tężejącą galaretkę i wsypać cappuccino całość miksować aż wszystko się połączy i rozpuści.
Przełożenie: Na biszkopt kawowy wyłożyć masę budyniową , ułożyć herbatniki posmarować karmelem ułożyć znowu herbatniki , posmarować je dżemem a na wierzch wyłożyć piankę kawową i posypać startą czekolada.
marietta