Sposób przygotowania:
4 warstwy ciasta
CIASTO: Mąkę i sodę oczyszczoną przesiać przez sito na stolnicę. Następnie dać do tego cukier i jajka, miód i margarynę. Posiekać nożem i wyrobić ciasto. Całość ciasta podzielić na 4 części. Piec w piekarniku (każdy na osobnej brytfannie) w 180 st. pierwszy ok. 10 minut, kolejne 3 po ok. 6-7 minut. MASA: ok. 400 ml mleka zagotować. W 100 ml rozpuścić wszystkie składniki prócz spirytusu i margaryny). Gdy większa część mleka zacznie się gotować wlać do niej mniejszą część mleka i mieszać do momentu aż się zagotuje. Później odstawić do ostudzenia. Następnie gdy budyń będzie zimny utrzeć w naczyniu margarynę. Później dawać po trochę zimnego budyniu. Na koniec wlać spirytus. Całość wymieszać. Na pierwszą część placka dać trochę masy. Później przykryć drugim plackiem i znowu przełożyć masą. I tak na zmianę aż do skończenia masy i placków. Na koniec posypać posypką cukierkową wierzch placka.