kasik12

kasik12

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 508]

A' la mięso gyros

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Mięso smakuje jak to z gyrosa tylko bez surówki, a ziemniakmi podsmażonymi i ketchupem, posypane odrobiną sera....

A' la mięso gyros

Składniki:

A' la mięso gyros

 

  • 15 dag wieprzowego schabu
  • 1,5 łyżki przyprawy do gyrosa
  • 1,5 łyżki oleju
  • ketchup
  • starty ser żółty

Sposób przygotowania:

A' la mięso gyros
Mięso myjemy i osuszamy. Kroimy na kawałki. Olej mieszamy z przyprawą i mięsem. Odstawiamy na 1, 5 godziny w szczelnym naczyniu. Po tym czasie smażymy mięso na złoto. Przygotowyjemy ziemniaki. Mięso posypujemy odrobiną startego sera, polewamy ketchupem. Podajemy jako gorące danie z panierowanym kalafiorem.
Smacznego!:-)