paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

A może tatarek:)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

dzięki temu daniu spróbowałam surowego mięsa

A może tatarek:)

Składniki:

A może tatarek:)

 

Sposób przygotowania:

A może tatarek:)
Jajka w skorupkach parzymy i oddzielamy żółtka od białek. Cebulę obieramy ze skóry i wraz z ogórkiem kiszonym bardzo drobno siekamy w kostkę. Mięso za pomocą tasaka siekamy bardzo dokładnie, drobno. Wyrabiamy je z 2 łyżkami oliwy i łyżką zimnej przegotowanej wody. Dzielimy je na dwie części z każdej formujemy grube placki. Na środku każdego robimy wgłębienie i wkładamy łyżeczkę musztardy i po jednym żółtku. Mięso posypujemy pieprzem i solą. Obok tatarów na talerzu układamy kapary, cebule i ogórek kiszony