Sposób przygotowania:
Adwokatowe delicje
BISZKOPT: Białka ubić, dodać cukier i ubić na pianę. Następnie dodać żółtka i zmiksować na mniejszych obrotach miksera. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Przesiać przez sito i dodać do masy. Wyłożyć na wysmarowaną margaryną brytfannę. Piec ok. 30 minut w 180 st. Po upieczeniu wyjąć, ostudzić i przeciąć wzdłuż na pół. MASA: 400 ml mleka zagotować. W pozostałości rozmącić żółtka i mąki. Do gotującego mleka wlać mleko z rozmąconymi składnikami. Gotować i mieszać. Gdy zgęstnieje przykryć folią aluminiową i wyłożyć np. na pole. Gdy ostygnie margarynę zmiksować. Dodać cukier i cukier wanilinowy, oraz po łyżce budyniu. Na koniec dodać adwokat. Masą przełożyć biszkopty. Zostawić troszkę na wierzch. Wyrównać boki i posypać posypką cukierkową.