Sposób przygotowania:
Zupa krem brokułowo-kalafiorowa z serem
1. Kalafior i brokuły umyłam i podzieliłam na różyczki. Ziemniaki obrałam i pokroiłam w kostkę.
2. 1,5 litra wody zagotowałam z kostką rosołową i do bulionu wrzuciłam różyczki kalafiora i brokułów, ziemniaki oraz posiekany czosnek.
3. Zupę doprawiłam solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Całość gotowałam około pół godziny.
Zmiksowałam na krem.
4. Gorący krem wlałam do miseczek i na wierzchu położyłam plaster sera i 1 łyżkę jogurtu. Posypałam koperkiem. Pycha!
2. 1,5 litra wody zagotowałam z kostką rosołową i do bulionu wrzuciłam różyczki kalafiora i brokułów, ziemniaki oraz posiekany czosnek.
3. Zupę doprawiłam solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Całość gotowałam około pół godziny.
Zmiksowałam na krem.
4. Gorący krem wlałam do miseczek i na wierzchu położyłam plaster sera i 1 łyżkę jogurtu. Posypałam koperkiem. Pycha!