lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Aksamitna zupa szparagowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Aksamitna zupa szparagowa

Aksamitna zupa szparagowa

Składniki:

Aksamitna zupa szparagowa

 

Sposób przygotowania:

Aksamitna zupa szparagowa
Podudzie z kruczka umyj wielokrotnie,następnie zalej zimną wodą,doprowadź do wrzenia.Wodę wylej i wlej świeżą zimną.Gdy woda się zagotuję dodaj pokrojoną pietruszkę, kawałki selera,oraz cebulę.Ugotuj rosół,odcedź go.Mieso oddziel od kości,warzywa drobno pokrój.Do rosołu dodaj oczyszczone szparagi,pokrojone warzywa i rozdrobnione mięso.Zupę gotuj 30 min na wolnym ogniu, dopraw do smaku sokiem z cytryny.Zawartość garnka zmiksuj gdy szparagi będą miękkie,dodaj śmietanę i przyprawy,ponownie zagotuj i podawaj.