iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Ala bigosik z pieczarkami bez mięsny

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Ala bigosik z pieczarkami .

Ala bigosik z pieczarkami bez mięsny

Składniki:

Ala bigosik z pieczarkami bez mięsny

 

 

  • pieprz sól do smaku

 

Sposób przygotowania:

Ala bigosik z pieczarkami bez mięsny
Kapustę kiszoną gotujemy w garnku z wodą . Kapustę białą kroimy w paseczki i gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem liścia laurowego. Kiedy kapusty są ugotowane łączymy je i zalewamy pomidorami krojonymi zagotowujemy. Pieczarki kroimy w plasterki , dużą cebulę siekamy - podsmażamy wszystko razem na oleju. Do pieczarek dodajemy przecier pomidorowy i przyprawę do bigosu mieszamy i podsmażamy. zawartość patelni dodajemy do kapusty. Wszystko razem gotujemy , doprawiając na końcu solą i pieprzem do smaku.