Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

A'la meksykański rosołek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pyszny a'la meksykański rosołek - pikantny smak

A'la meksykański rosołek Więcej zdjęć (5)

Składniki:

A'la meksykański rosołek

 

  • Rosół 1 - 1,5l
  • Pierś z kurczaka - 400 g
  • 1 cebula czerwona
  • 3 ząbki czosnku
  • salsa paprykowo-pomidorowa 500 ml (lub sos meksykański pikantny)
  • 1/2 papryki zielonej
  • 1/2 papryki żółtej
  • 1 papryka czerwona
  • 1 łyżeczka sosu chilli słodko-kwaśnego
  • sól
  • pieprz
  • papryka słodka
  • papryka ostra
  • oliwa

 

Sposób przygotowania:

A'la meksykański rosołek
Kurczaka myjemy, oczyszczamy z błonek, papryki myjemy i oczyszczamy z nasion - wszystko kroimy w paski,Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kosteczkę, podsmażamy na oliwie, dodajemy kurczaka, podsmażamy na złoty kolor i zalewamy rosołem, gotujemy chwilę i dodajemy salsę, sos chilioraz pokrojone papryki, Wszystko gotujemy około 20 minut, pod koniec gotowania doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz paprykami.
A'la meksykański rosołek
cebule i czosnek podsmażamy przez chwile na oliwie
A'la meksykański rosołek
następnie dodajemy pokrojonego w paski kurczaka
A'la meksykański rosołek
zalewamy rosołem bądź przygotowanym bulionem
A'la meksykański rosołek
dodajemy salsę oraz pokrojone papryki - doprawiamy