Sposób przygotowania:
Golonka w galarecie
Golonki dokładnie oczyścić.
Marchew z pietruszką obrać, pora wypłukać.
Mięso z warzywami umieścić w garnku,zalać wodą 2-3 cm ponad składniki.
Dodać natkę pietruszki, liście laurowe, ziele angielskie oraz pieprz w kulach.
Gotować na minimalnym gazie 2,5 godz.
Wywar przecedzić do oddzielnego garnka, doprawić solą i pieprzem, doprowadzić do wrzenia.
Mięso golonki oddzielić od kości i skóry, marchewki pokroić w plasterki.
Do salaterek włożyć marchew i mięso, zalać wywarem.
Wstawić do lodówki aby galareta stężała.
Marchew z pietruszką obrać, pora wypłukać.
Mięso z warzywami umieścić w garnku,zalać wodą 2-3 cm ponad składniki.
Dodać natkę pietruszki, liście laurowe, ziele angielskie oraz pieprz w kulach.
Gotować na minimalnym gazie 2,5 godz.
Wywar przecedzić do oddzielnego garnka, doprawić solą i pieprzem, doprowadzić do wrzenia.
Mięso golonki oddzielić od kości i skóry, marchewki pokroić w plasterki.
Do salaterek włożyć marchew i mięso, zalać wywarem.
Wstawić do lodówki aby galareta stężała.