Sposób przygotowania:
ala Sękacz z formy
Masło ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na gładką jasną masę. Masę marcepanową rozdrabniamy na malutkie kawałeczki i dodajemy do masła cały czas miksując, następnie oddzielamy białka od żółtek i dodajemy do masy po jednym żółtku. Obie mąki mieszamy ze sobą i stopniowo dodajemy do masy wciąż miksując. Białka ubijamy oddzielnie na sztywną pianę ( ze szczypta soli) i delikatnie mieszamy z masą. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia i nakładamy na spód ok 3 łyżki masy, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i pieczemy ok 3-4 minuty po czym wykładamy kolejne 3 łyżki masy rozsmarowujemy i pieczemy znów 3-4 minutki i tak do wykończenia całej masy. Po upieczeniu ciasto studzimy i polewamy roztopiona czekoladą. Można też pokroić na kawałki i całe kawałki obtaczać w czekoladzie.
edytaha
paulisia_elk
Moj udaje się za każdym razem, a piękę go dość często bo moi domownicy go uwielbiają, także polecam spróbować jeszcze raz , naprawde warto
Netka