evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

A'la Stonoga

  • 12
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Świetna przekąska lub kolacja dla dzieciaczków

A'la Stonoga

Składniki:

A'la Stonoga

 

  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 1/2 peczka szczypiorku (pare sobie zostawić do robienia nózek )
  • 4 duże łyzki majonezu Winiary
  • 1 szczypta papryki słodkiej w proszku
  • 2 gałązki koperku (posiekany do dekoracji)
  • 1 wykałaczka
  • odrobinka koncentratu pomidorowego na oczka i buzię

Sposób przygotowania:

A'la Stonoga
Aby przygotować A'la Stonogę szczypior kroimy na kawałki wkładamy do blendera wraz z majonezem i blenderujemy na gładką mase.Wykładamy na talerz-posłuży nam jako łąka. Jajka kroimy na pół i układamy jedno koło drugiego na naszej papce.Jedna połóweczkę stawiamy na pierwszym jaju która nam posłuży jako główka (mozna do tego użyć wykałaczki,żeby stabilnie stała) Ze szczypiorku robimy czułki a z koncentratu oczka i buzię.Pocięty na kawałeczki szczypior używamy jako nóżki Całość delikatnie opruszamy papryką i koperkiem :-) SMACZNEGO . . . .

Tagi:

jajko jajka