Sposób przygotowania:
Amarantusowy dorsz
Dorsza opłukujemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i dzielimy na porcje (u mnie 5 porcji) Każdą porcję kropimy cytryną oprószamy solą i pieprzem.
Do miski wsypujemy mąki, dodajemy jajko odrobinę soli i wodę - całość miksujemy (ciasto ma mieć gęstość śmietany). Każdy kawałek ryby maczamy w cieście i smazymy w głębszym oleju na złoto-brązowy kolor, odsaczamy na ręczniku papierowym i gotowe. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego
Do miski wsypujemy mąki, dodajemy jajko odrobinę soli i wodę - całość miksujemy (ciasto ma mieć gęstość śmietany). Każdy kawałek ryby maczamy w cieście i smazymy w głębszym oleju na złoto-brązowy kolor, odsaczamy na ręczniku papierowym i gotowe. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego
przygotowanie
Do miski wsypujemy mąki,dodajemy jajko odrobinę soli i wodę - całość miksujemy (ciasto ma mieć gęstość śmietany)
smażenie
Kazdy kawałek ryby maczamy w cieście i smazymy w głębszym oleju na złoto-brązowy kolor,odsaczamy na ręczniku papierowym i gotowe..
Dinah
Blendi
gusia1000