iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Potrawka z ryżu i dorsza

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Dobre danie obiadowe z dorsza .

Potrawka z ryżu i dorsza

Składniki:

Potrawka z ryżu i dorsza

 

 

Sposób przygotowania:

Potrawka z ryżu i dorsza
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu .Dorsza solimy ,doprawiamy pieprzem i smażymy go na patelni grillowej. Jeden kawałek dorsza dusimy widelcem i dodajemy do ugotowanego ryżu .Grzybki mun zalewamy wrzątkiem ,odstawiamy na 5 min i gotujemy . Odsączamy studzimy i kroimy drobno.Grzybki dodajemy do ryżu i poduszonego dorsza,doprawiamy oliwą pieprzem i solą .Ryż kładziemy obok usmażonego płata dorsza ozdabiamy pokrojonym pomidorkiem-pomidora obrałam z skórki i posoliłam .Potrawę kropimy cytryną .