Sposób przygotowania:
Amatorskie sushi temaki
Ryż kilkukrotnie wypłucz, tak aby całkowicie pozbyć się mętnego osadu. po czym odstaw go na 30 min do namoczenia.
Ryż gotuj 10min, po czym zostaw go kolejne 15 minut w garnku pod przykryciem, gotowy ryż zalej zaprawą.
Płat przekrojonego na pół nori ułóż na dłoni, na środku wyłóż porcję ryżu, a na nim plaster pstrąga i paseczki z pora.
Całość posyp sezamem i zawiń w rożek.
Czynności tę powtarzaj z wszystkimi płatami nori.
Ryż gotuj 10min, po czym zostaw go kolejne 15 minut w garnku pod przykryciem, gotowy ryż zalej zaprawą.
Płat przekrojonego na pół nori ułóż na dłoni, na środku wyłóż porcję ryżu, a na nim plaster pstrąga i paseczki z pora.
Całość posyp sezamem i zawiń w rożek.
Czynności tę powtarzaj z wszystkimi płatami nori.