Sposób przygotowania:
Amell de' licja
1. Przygotowujemy biszkopt. Białka miksujemy z cukrem i cukrem waniliowym na sztywną piane. kolejno dodajemy żółtka, następnie mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia ( mąkę przesiewamy przez sitko-ciasto będzie pulchniejsze. Wymieszane tak składniki pieczemy w temp. 180 st. C przez 25-30 minut. 2.Masa gotujemy budyń według przepisu ale mleko zastępujemy dwoma szklankami wody. Między czasie przygotowujemy galaretkę z 1 1/2 szkl wody. Gdy masa budyniowa wystygnie miksujemy ją dodając do margaryny. Gdy składniki się połączą dodajemy tężejąca galaretkę. tak powstałą masą przekładamy przekrojony biszkopt. Masę kładziemy również na biszkopcie, następnie na wierzchniej masie układamy delicje, stroną z czekoladą do góry. Całość zalewamy pozostałymi dwoma galaretkami sporządzonymi według przepisu.