gabyelle21l@tlen.pl

gabyelle21l@tlen.pl

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 266]

Ananas nadziany

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Nadziany ananas owocami morza

Ananas nadziany

Składniki:

Ananas nadziany

 

  • 2 ananasy w całości
  • 1 paczka krewetek koktajlowych
  • 1 paczka krewetek królewskich
  • pałeczki krabowe kilka sztuk 5-6
  • pół kapusty pekińskiej
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżka keczupu
  • sól
  • odrobina brandy

Sposób przygotowania:

Ananas nadziany
Najpierw musimy rozmrozić krewetki, można to zrobić dzień wcześniej, odstawić na bok żeby same się rozmroziły. Po rozmrożeniu gotujemy kilka minut w osolonej wodzie krewetki koktajlowe i królewskie, odstawić do wystygnięcia. Ananasa przekrawamy na pół, zawartość ananasa wykrawamy i przekładamy do miseczki. Kapustę pekińską siekamy i dodajemy do miseczki.paluszki krabowe kroimy w kostkę i także przekładamy do miseczki, całość mieszamy czyli wydłubanego ananasa, kapustę pekińską, paluszki krabowe i ugotowane krewetki koktajlowe. W osobnym naczyniu przygotowujemy sos, majonez mieszamy z keczupem i brandy, mieszamy. Przygotowany sos mieszamy z zawartością miseczki. Przygotowanym nadzieniem nadziewamy ananasa. Krewetki królewski wciskamy dookoła ananasa. Smacznego

Tagi:

krewetki