Sposób przygotowania:
Ananas w cieście na ostro.
Ze świeżego ananasa usunąć pióropusz,obrać ze skorupy,opłukać w bieżącej wodzie oraz pokroić w poprzeczne plastry,usunąć twar-
-dy środek.Jeśli mamy krążki ananasowe w puszce,wyjąć i odsączyć je na sitku.Z mąki,jaj,mleka,małej ilości wody gazowanej
oraz soli,cukru ubić ciasto naleśnikowe,dodając nieco więcej mąki,
aby było gęstsze.Na koniec dosmaczyć ciasto szczyptą mielonej papryki ostrej lub kilkoma kroplami tabasco.Rozgrzać olej na patelni i zanurzać w cieście kawałki lub krążki ananasowe,a następnie w płatkach kukurydzianych lub płatkach migdałowych,które lepiej zmieszać w cieście.Wkładać łyżką cedzakową owoce w cieście i panierce na skwierczący tłuszcz.
Smażyć kilka minut z obu stron.Wyjąć,odsączyć z tłuszczu i prz--ełożyć na półmisek.
-dy środek.Jeśli mamy krążki ananasowe w puszce,wyjąć i odsączyć je na sitku.Z mąki,jaj,mleka,małej ilości wody gazowanej
oraz soli,cukru ubić ciasto naleśnikowe,dodając nieco więcej mąki,
aby było gęstsze.Na koniec dosmaczyć ciasto szczyptą mielonej papryki ostrej lub kilkoma kroplami tabasco.Rozgrzać olej na patelni i zanurzać w cieście kawałki lub krążki ananasowe,a następnie w płatkach kukurydzianych lub płatkach migdałowych,które lepiej zmieszać w cieście.Wkładać łyżką cedzakową owoce w cieście i panierce na skwierczący tłuszcz.
Smażyć kilka minut z obu stron.Wyjąć,odsączyć z tłuszczu i prz--ełożyć na półmisek.