margolata

margolata

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 169]

Ananasowe kanapki na ciepło

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Śniadanie na ciepło i na słodko jednocześnie

Ananasowe kanapki na ciepło

Składniki:

Ananasowe kanapki na ciepło

 

Sposób przygotowania:

Ananasowe kanapki na ciepło
Ananasa rozdrobnić na małe kawałeczki (użyłam rozdrabniarki do czosnku, ale można też zmiksować) odlać powstały sok. Dodać łyżeczkę cukru i pół łyżeczki przypraw. Chleb posmarować masłem położyć na środek kanapki ananasa, przykryć drugą kromką chleba. Jajka rozmącić ze śmietaną (można tez dodać troszkę cukru jeśli lubimy słodsze). Powstałe kanapki zamoczyć z każdej strony w jajku, smażyć na rozgrzanym maśle lub margarynie na złoty kolor. Podawać z cząstką ananasa lub posypać przed podaniem cukrem. Smacznego.