Sposób przygotowania:
Ananasowe słońce :)
Z mąki, cukru, jajka i miękkiej margaryny zagniatamy ciasto. Takie ciasto wkladamy w woreczek foliowy i wkładamy na 30 minut do lodówki. W tym czasie smarujemy formę do tarty margaryną. Następnie wałkujemy ciasto i rozkładamy na blaszce, nakuwamy widelcem i pieczemy około 20 minut w 180 stopniach. Odstawiamy ciasto do ostygnięcia. W tym czasie robi krem. Ubijamy kremówkę z cukrem pudrem na sztywną pianę. Dodajemy serek mascarpone i żółtko- delikatnie mieszamy. Takim kremem smarujemy ciasto, układamy plasterki kaki, a na nie ananasa (tak by kaki były środkiem ananasa). Następnie posupujemy wkoło płatkami migdałowymi, po całości posypką czekoladową. Dekorujemy wafelkami.
zewa
zewa
Odpowiedź już znam, wiec uznaj że tutaj tego pytania nie było.
aginaa
zewa napisał(a):