Sposób przygotowania:
Ananasowo- jabłkowe ciasto na kefirze
Jabłka obieramy ze skórki i oczyszczamy z gniazd nasiennych. Kroimy w kostkę. Ananasa odsączamy z zalewy. Kroimy w kostkę i mieszamy z pokrojonymi jabłkami. Przygotowujemy kruszonkę. Z podanych składników przygotowujemy ciasto (mieszamy wszystkie składniki w misce). Ciasto przekładamy na wysmarowaną tłuszczem prostokątną blaszkę. Na cieście układamy przygotowane owoce. Posypujemy kruszonką. Pieczemy na złoty kolor.
mela25
Katarzyna J.
Ciasto piekę w temp. 170 stopni. około 50-60 minut. Do kruszonki daję większe pół szklanki mąki. Bardzo fajne i szybkie ciasto. Można je przygotować z dowolnymi owocami (co kto lubi). Polecam gorąco!!!
mela25
wyszło super tak też piekłam ale dzięki za odpowiedź ja dodałam jeszcze migdały , bardzo smaczne ciasto .
Katarzyna J.
Cieszę się, że Ci ciasto wyszło i smakuje. Ja robiłam je jeszcze ze śliwkami, jagodami, nektarynkami i jabłkami (posypałam cynamonem), też wyszło super. Można również zrobić wersję bez kruszonki, tylko posypać owoce cukrem:)