Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Ananasowo- jabłkowe ciasto na kefirze

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Bardzo szybkie i bardzo smaczne ciasto ananasowo- jabłkowe z kruszonką.

Ananasowo- jabłkowe ciasto na kefirze Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ananasowo- jabłkowe ciasto na kefirze

 

  • Ciasto:
  • 1 szklanka kefiru
  • 2 ½ szkl mąki pszennej (najlepiej tortowej)
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • ¾ szkl oleju
  • ½ szkl cukru kryształu
  • 2 jajka

 

  • Kruszonka:
  • 5 dkg masła
  • cukier waniliowy
  • mąka
  • cukier kryształ

 

Sposób przygotowania:

Ananasowo- jabłkowe ciasto na kefirze
Jabłka obieramy ze skórki i oczyszczamy z gniazd nasiennych. Kroimy w kostkę. Ananasa odsączamy z zalewy. Kroimy w kostkę i mieszamy z pokrojonymi jabłkami. Przygotowujemy kruszonkę. Z podanych składników przygotowujemy ciasto (mieszamy wszystkie składniki w misce). Ciasto przekładamy na wysmarowaną tłuszczem prostokątną blaszkę. Na cieście układamy przygotowane owoce. Posypujemy kruszonką. Pieczemy na złoty kolor.
Ananasowo- jabłkowe ciasto na kefirze
Jabłka obieramy ze skórki i oczyszczamy z gniazd nasiennych. Kroimy w kostkę. Ananasa odsączamy z zalewy. Kroimy w kostkę i mieszamy z pokrojonymi jabłkami.
Ananasowo- jabłkowe ciasto na kefirze
Z podanych składników przygotowujemy kruszonkę.
Ananasowo- jabłkowe ciasto na kefirze
Z podanych składników przygotowujemy ciasto (mieszamy wszystkie składniki w misce).
Ananasowo- jabłkowe ciasto na kefirze
Ciasto przekładamy na wysmarowaną tłuszczem prostokątną blaszkę. Na cieście układamy przygotowane owoce. Posypujemy kruszonką. Pieczemy na złoty kolor.