teresa_rm

teresa_rm

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 143]

Andrzejkowe wariacje koreczkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Do wyboru -do koloru!! Pełna improwizacja

Andrzejkowe wariacje koreczkowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Andrzejkowe wariacje koreczkowe

 

  • 20dag sera żółtego
  • 20dag szynki konserwowej lub drobiowej
  • 20dag kabanosów
  • 4 ogórki kiszone
  • po 10 szt pomidorków cherry (żółte i czerwone)
  • oliwki czarne
  • cebulka perłowa marynowana
  • pieczarki marynowane
  • kilka sztuk ciemnego winogrona

 

Sposób przygotowania:

Andrzejkowe wariacje koreczkowe
Szynkę i ser kroimy w kostkę (1cmx1cmx1cm).Kabanosy kroimy po skosie na kawałki o długości 2 cm.Z zalewy odsączamy pieczarki-duże kroimy na pół,cebulkę perłową oraz oliwki czarne.Pomidorki koktailowe kroimy na pół,to samo robimy z kuleczkami winogron.Ogórki kiszone przekrawamy wzdłuż i kroimy na małe kawałki (1.5 cm).Przygotowywujemy kolorowe wykałaczki lub zastepujemy je drewnianymi,nastepnie nabijamy przygotowane skladniki po 4 sztuki na każdy patyczek lub podajemy składniki w miseczkach i pozwalamy gościom wybierać co lubią.
Andrzejkowe wariacje koreczkowe
szynkę i ser kroimy w kosteczkę a kabanosy w ukośne kawałki
Andrzejkowe wariacje koreczkowe
z zalewy odsączamy oliwki czarne,cebulkę oraz marynowane pieczarki
Andrzejkowe wariacje koreczkowe
ogórki kroimy na kawałki a pomidorki i winogron na połówki
Andrzejkowe wariacje koreczkowe
na kolorowe wykałaczki nabijamy przygotowane wcześniej składniki