Sposób przygotowania:
Aniołek
Z podanych składników przygotowujemy ciasto. Dzielimy je na 3 porcje, wałkujemy i wykładamy na blachy.
Pieczemy w piekarniku, aż bedzie złociste.
Masa-
Zagotować mleko z cukrem i margaryną. Budyń wymieszać ze śmietaną i wlać do gotującego się mleka. Całość jeszcze chwilę podgotować energicznie mieszając, aż powstanie jednolita masa.
Placki przekładać gorącą masą. wierzch można posypać kruszonymi herbatnikami lub wiórkami kokosowymi.
Pieczemy w piekarniku, aż bedzie złociste.
Masa-
Zagotować mleko z cukrem i margaryną. Budyń wymieszać ze śmietaną i wlać do gotującego się mleka. Całość jeszcze chwilę podgotować energicznie mieszając, aż powstanie jednolita masa.
Placki przekładać gorącą masą. wierzch można posypać kruszonymi herbatnikami lub wiórkami kokosowymi.