Antrykot z kury lub indyka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Podawać z dodatkiem frytek i zielonej sałaty lub mizerii.

Antrykot z kury lub indyka

Składniki:

Antrykot z kury lub indyka

 

  • 40 dag filetów(piersi) z kury lub indyka
  • 1 łyżka mąki
  • 1 jajo
  • 2 łyżki bułki tartej
  • tłuszcz do smażenia
  • sól
  • 1/2 łyżki masła

Sposób przygotowania:

Antrykot z kury lub indyka
Wykrajać filety z kostką,lekko zbić tłuczkiem zwilżonym wodą,nadając im owalny kształt.Oprószyć mąką,maczać w rozkłóconym jaju,a następnie otaczać w tartej bułce.Wkładać na patelnię z rozgrzanym tłuszczem,rumienić na jasnozłoty kolor,osolić i dosmażyć.Na każdym kotlecie położyć cienki plasterek masła,calość obłożyć cząstkami cytryny i ozdobnić listkami pietruszki.

Tagi:

tarta indyk