Sposób przygotowania:
Antrykot z musztardą
Z mięsa wykroić 6 kotletów grubości ponad 1 cm, lekko rozbić, posmaraować olejem i połową musztardy. Odłożyć na 1/2 godziny. Smażyć an patelni na niewielkiej ilości tłuszczu, na dość ostrym ogniu około 3 minut z każdej strony - jeśli lubimy mięso krwiste, a ok 5 minut z każdej strony - jeśli chcemy bardziej wysmażone. Ułożyć na półmisku, posolić, posypac pieprzem, trzymać w cieple. na patelnię wlać resztę musztardy i połowę śmietanki, dokładnie wymieszac tak, aby nią zebrac cały sok ze smażenia. Podgrzać, zagęścić, po czym dodać koniak i resztę smietanki. Lekko zagotować, polać antrykot. Podawać z ziemniakami pokrajanymi w kostkę i smażonymi lub z frytkami.