Alis17

Alis17

Starszy Kucharz
[Przepisów: 29]

Anyżki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne, tanie ciasteczka.

Anyżki

Składniki:

Anyżki

 

 

 

Sposób przygotowania:

Anyżki
1. Obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia przesiewamy do miski. 2. Jajka ucieramy z cukrem (najlepiej mikserem). Dosypujemy utłuczony w moździerzu anyżek, następnie dodajemy margarynę i ucieramy tak długo, aż powstanie nam puszysty krem. 3. Stale mieszając, dodajemy po łyżce mąki. Następnie szybko wyrabiamy ciasto na jednolitą masę. 4. Smarujemy blachę margaryną i posypujemy mąką. Dwiema łyżeczkami formujemy małe, okrągłe ciasteczka Pozostawiamy je na noc. 5. Rano pieczemy ciasteczka na jasnozłoty kolor w piekarniku nagrzanym do 180*C.

Tagi:

jajko jajka