Anyżki biszkoptowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

słodziutkie ciasta biszkoptowo-anyżkowe

Anyżki biszkoptowe

Składniki:

Anyżki biszkoptowe

 

  • Składniki:
  • 1 szklanka mąki wrocławskiej
  • 4 jajka
  • 1 szklanka cukru
  • anyżek do posypania

 

Sposób przygotowania:

Anyżki biszkoptowe
Przygotowanie:
Przesiać mąkę.Jajka umyć,wybić do glinianej miski lub emaliowanego garnka,wstawić do rondla z wrzącą wodą,dodać pomału cukier i ubić na pulchną masę. Zestawić z pary i ostudzić,nie przerywając ubijania.Stopniowo dosypywać mąkę,delikatnie wymieszać.
Wyciskać przez tutkę małe krążki na posmarowane tłuszczem i posypane mąką blachy.Każdy krążek posypać obficie anyżkiem.Piec w średnio nagrzanym piekarniku ( 160s.c)na jasnozłoty kolor.
Smacznego