Sposób przygotowania:
Anyżki biszkoptowe
Przygotowanie:
Przesiać mąkę.Jajka umyć,wybić do glinianej miski lub emaliowanego garnka,wstawić do rondla z wrzącą wodą,dodać pomału cukier i ubić na pulchną masę. Zestawić z pary i ostudzić,nie przerywając ubijania.Stopniowo dosypywać mąkę,delikatnie wymieszać.
Wyciskać przez tutkę małe krążki na posmarowane tłuszczem i posypane mąką blachy.Każdy krążek posypać obficie anyżkiem.Piec w średnio nagrzanym piekarniku ( 160s.c)na jasnozłoty kolor.
Smacznego
Przesiać mąkę.Jajka umyć,wybić do glinianej miski lub emaliowanego garnka,wstawić do rondla z wrzącą wodą,dodać pomału cukier i ubić na pulchną masę. Zestawić z pary i ostudzić,nie przerywając ubijania.Stopniowo dosypywać mąkę,delikatnie wymieszać.
Wyciskać przez tutkę małe krążki na posmarowane tłuszczem i posypane mąką blachy.Każdy krążek posypać obficie anyżkiem.Piec w średnio nagrzanym piekarniku ( 160s.c)na jasnozłoty kolor.
Smacznego