Sposób przygotowania:
Arbuzowa sałatka z fetą i miętą
Arbuza obrałam ze skóry, wydłubałam z niego pestki (a przynajmniej bardzo się starałam), miąższ pokroiłam w kostkę. Fetę wyjęłam z opakowania, osączyłam i również pokroiłam w kostkę. Cebulę obrałam i pokroiłam w cienkie pół plasterki. Gałązki mięty opłukałam, otrzepałam z wody, oderwałam listki i dość grubo je posiekałam. Wszystkie składniki umieściłam w misce, delikatnie przemieszałam. Składniki sosu u mieściłam w słoiczku twist, zakręciłam i dokładnie wymieszałam do otrzymania emulsji. Sosem polałam sałatkę tuż przed podaniem. Wierzch posypałam grubo posiekanymi pistacjami. Sałatka cudownie smakuje dobrze schłodzona.
alaaa
edytaha
Dzięki Alu, sałatka rzeczywiście pyszna, a przynajmniej smakuje mnie i moim przyjaciłom :)
2milutka
edytaha
Spróbuj Agatko, może polubisz? :)