tomasz1988

tomasz1988

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 220]

Argentyńska wołowina w jarzynach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Argentyńska wołowina w jarzynach ( marchew, seler dynia fasola...)

Argentyńska wołowina w jarzynach

Składniki:

Argentyńska wołowina w jarzynach

 

  • 50 dkg wołowiny z kością (mostek)
  • 75 dkg warzyw ( marchew , dynia , seler , fasola szparagowa, groch, młoda kukurydza )
  • 5 dkg szynki
  • 5 dkg wędzonej kiełbasy
  • 1 cebula
  • 1 strąk zielonej papryki
  • sól

Sposób przygotowania:

Argentyńska wołowina w jarzynach
Tłuste mięso wołowe z oczyszczonymi i przygotowanymi warzywami, szynka pokrojoną w kostkę , kiełbasą , cebulą , strąkiem papryki zalać wrzątkiem, zagotować , osolić i gotować pod pokrywką, aż mięso będzie miękki. Odcedzić wywar. Mięso pokroić na plasterki i podać z jarzynami, odcedzony wywar w filiżankach.