Sposób przygotowania:
Argentyńskie empanados
Masło stop a następnie ostudź. Mąkę przesiej, po środku zrób zagłębienie do którego wlej masło i około 1/3 szklanki wody. Ciasto zagniatać tak długo aby było elastyczne. Następnie przykryj ściereczką i pozostaw na 30 minut. Rodzynki namocz w ciepłej wodzie, osącz. Posiekaj cebulę i czosnek. Boczek pokrój w kostkę. Zrumień na łyżce oliwy. Dodaj cebulę oraz czosnek, chwile podsmaż. Dołóż mięso pokrojone w drobną kosteczkę i smaż, aż stanie się brązowe, a sok, który mięso puściło, wyparuj. Do farszu dodaj rodzynki. Przypraw solą , papryka i kminkiem. Smaż razem jeszcze przez około 2 minuty. Następnie ciasto rozwałkuj na grubość 0,5cm. Pokrój na kwadraty o boku 8 cm. Pośrodku każdego ułóż porcję farszu. Brzegi kwadratów zwilżaj wodą, a następnie zlepiaj ciasto, formując pierogi. Układaj na blasze pokrytej pergaminem. Smaruj olejem i piecz około 25 minut w temperaturze 18 stopni.