Sposób przygotowania:
Aromatyczna baba
Na początku jajka ubić z cukrem na gładką i puszystą masę. Następnie bardzo powoli dodawać olej oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Na sam koniec dodać dżem i wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
Formę na babkę wysmarować margaryną i osypać bułką tartą.Przelać do niej ciasto.
Piekarnik nagrzać do temperatury 170 stopni i piec babkę 35-40 minut.
Po wyjęciu ostawić babkę do wystygnięcia.Dopiero lekko przestudzoną wyjąć z formy i posypać cukrem pudrem.Smacznego.
Formę na babkę wysmarować margaryną i osypać bułką tartą.Przelać do niej ciasto.
Piekarnik nagrzać do temperatury 170 stopni i piec babkę 35-40 minut.
Po wyjęciu ostawić babkę do wystygnięcia.Dopiero lekko przestudzoną wyjąć z formy i posypać cukrem pudrem.Smacznego.