Sposób przygotowania:
Aromatyczne słodkie prezentowe misie :)
Margarynę podgrzewamy aż się rozpuści, studzimy, a następnie miksujemy z jajkami, kefirem i jogurtem naturalnym. Oba rodzaje mąki mieszamy z cukrem, proszkiem do pieczenia, sodą i cynamonem.Zmiksowane składniki dodajemy do sypkich, mieszamy, a następnie dokładamy powidła śliwkowe i dalej mieszamy. Foremki do pieczenia w kształcie misiów smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą i wlewamy przygotowane ciasto. Pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Gdy misie ostygną, wyciągamy je z formy. Rozpuszczamy masło na wolnym ogniu, dodajemy cukier, kakao i energicznie mieszamy do całkowitego połączenia składników. Przygotowaną polewą od razu polewany ostudzone misie, a gdy zastygnie dekorujemy je kolorowymi pisakami spożywczymi.